Istoricul pensiunii

Ideea de a construi o pensiune in satul Costesti, judetul Hunedoara, zona turistica Sarmizegetusa Regia, a existat inca din anul 2007 cand firma locala S.C. Popasul Dacilor S.R.L. a construit o cladire, in vecinatatea sediului firmei, cu intentia de a construi o pensiune de trei margarete.

Firma S.C. Popasul Dacilor S.R.L. a fost infiintata in octombrie 1996 si a pornit ca o afacere de familie. Intre timp, “familia” s-a transformat intr-o echipa la care s-au alaturat alti 10 angajati.

In prezent, firma detine in Costesti o brutarie, un magazin alimentar, o pensiune si un bar, iar din 2013 o noua pensiune in Gradistea de Munte.

Ne dorim ca activitatea noastra sa aduca un aport substantial la cresterea atractivitatii satului si a zonei turistice din Muntii Orastiei!

Satul Costesti, asezat la poalele cetatilor dacice Sarmizegetusa, Blidaru si Costesti Cetatuie, se intinde pe aceeasi arie unde s-au descoperit unele dintre cele mai vechi asezari omenesti din Europa.

Stramosii daci considerau aceste locuri sacre, locuind aici acum mai bine de 2000 de ani. Si, intr-adevar, in putine locuri se mai poate regasi linistea si vedea frumusetile ce inconjoara anticele cetati dacice.

Imprejurat de un magnific peisaj, cu resurse pentru valorificarea trecutului multimilenar al romanilor, satul Costesti este punct turistic unde romanii si strainii vor petrece clipe minunate impreuna si vor pleca prieteni.

Popasul Dacilor este o intreprindere stabila din punct de vedere financiar, cu un management eficient, avand rezultate ascendente an de an. Profiturile obtinute au fost utilizate in investitii pentru modernizarea si dezvoltarea continua a serviciilor pe care vi le punem la dispozitie.

Personalul din conducerea firmei este acelasi din 1996, pe toata aceasta perioada acumuland experienta extrem de folositoare pentru luarea deciziilor.

Ne adresam tuturor!

– Doritorii de aventura vor avea la dispozitie un loc confortabil si curat in care sa se cazeze. Isi pot satisface nevoia de aventura prin drumetii in munti, spre cetatile dacice sau spre alte obiective, plimbari cu masinile de teren sau cu bicicletele, foc de tabara si multe altele.

– Persoanele in varsta care doresc sa se retraga din agitatia urbana, gasesc la Popasul Dacilor oaza de liniste si relaxare pe care Muntii Sureanu o ofera de mii de ani.

– Pasionatii de istorie vor avea la dispozitie un ghid care le va da toate informatiile in legatura cu obiectivele vizitate; accesul la acestea realizandu-se ori la pas, ori intr-un mod sigur si comod cu o masina de teren.

– Pasionati de pescuit si vanatoare vor gasi in aceasta zona nu doar un mod placut de a-si pune in valoare abilitatiile, ci si un loc in care sa se cazeze si sa se bucure de “trofeele” obtinute, acestea putand fi preparate in bucataria pensiunii.

– Familiile cu copii vor gasi in Popasul Dacilor un loc in care toti membrii familiei uita de stresul vietii cotidiene. Copiilor le oferim un spatiu de joaca special amenajat  pentru ei, cu leagane si jucarii, spatiu verde generos, iar pentru cei mai mari, drumetii cu bicicleta, foc de tabara, jocuri distractive.

Alegeti pensiunea Costesti Popasul Dacilor sau pensiunea Gradiste Popasul Dacilor, iar noi va asteptam cu masa calda!